Conopida și broccoli cu brânză a la Jamie Oliver

Loading

reteta-conopida-si-broccoli-cu-branzaIngrediente

1/4 ceașcă ulei de măsline
2 fire de cimbru verde
2 felii pâine veche
1 kg conopida
100 g brânză cheddar maturata
500 g broccoli
500 ml lapte degresat
50 g faina
50 g unt nesărat
2 căței de usturoi
25 g fulgi de migdale

PREPARARE

Încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu. Curăță și feliază subțire usturoiul și prăjește pe foc mediu în unt. Când untul s-a topit, adaugă făina și apoi treptat laptele, amestecând continuu. Adaugă buchețelele de broccoli la sos și fierbe încet circa 20 de minute, până ce se înmoaie. Folosește un blender și pasează tot amestecul. Poți adăuga puțin lapte ca să ai o compoziție mai moale. Rade jumătate din brânza Cheddar și condimentează după gust.
Pune conopida într-un vas de yena sau alt vas de copt mai adânc. Toarnă peste buchețele sosul gros de broccoli și brânză. Rade deasupra restul de Cheddar.
Pisează pâinea mărunt într-un blender sau robot, apoi adaugă migdalele și cimbrul verde și picură ulei de măsline, sare, piper, amestecă bine și toarnă peste conopidă, broccoli și brânză.
Dă la cuptor circa o oră, sau până se coace bine conopida cu sosul de broccoli și brânză Cheddar.