Cine a încălcat legea tăcerii?

Loading

În ultimele zile am aflat de un posibil candidat la Preşedinţia României, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, care nu ar avea şanse în opinia preşedintelui Traian Băsescu, ar fi idealul funcţiei în concepţia lui Ion Iliescu şi nu candidează, cum ne-a informat sec premierul Victor Ponta. O să vă întrebaţi ce i-a apucat brusc pe cei trei oameni politici, mai ales că Mugur Isărescu nu a arătat intenţii publice pentru această funcţie în ultimii ani? Cum românul are o vorbă în privinţa fumului care nu iese fără foc, ar trebui citite în altă cheie aceste declaraţii?
Răspunsul este unul pozitiv, mai ales că PSD-ul a luat deja de foarte mult timp ca strategie pentru Prezidenţiale o dispută Victor Ponta-Mugur Isărescu. Guvernatorul BNR se învârte în nişte cercuri extrem de influente în lume iar Dreapta din România nu are un candidat viabil, aşa că Mugur Isărescu poate fi o soluţie credibilă. Declaraţiile recente ale celor trei politicieni ne arată că deja s-a trecut într-o nouă etapă în care candidatul Mugur Isărescu îl sperie pe Traian Băsescu, coana Lenuţa nu ar mai putea coaliza forţele Dreptei, şi pe Victor Ponta, care dacă vrea o candidatură, are un adversar prea puternic în guvernatorul BNR. Cine crede că Ion Iliescu s-a senilizat se înşeală amarnic, el transmite un mesaj pentru Victor Ponta şi nu pentru Mugur Isărescu. La acest moment, Traian Băsescu nu pare să mai deţină cărţile câştigătoare şi se pare că nu are nici informaţiile care o vreme l-au făcut invincibil.
Pentru foarte mulţi dintre români, inclusiv pentru oamenii politici, este clar că preşedintele României nu se mai alege în ţară. Cum nu avem un „candidat providenţial”, cel care se va alege are nevoie de binecuvântarea şi sprijinul cancelariilor străine. De aceea se spune despre Crin Antonescu că nu are nici o şansă, de aceea se spune că Victor Ponta va candida. Doar că Mugur Isărescu rămâne o mare necunoscută, în 2014 i se termină mandatul de guvernator BNR şi sunt semne că va fi scos la pensie. Ce fac oamenii puternici într-o astfel de situaţie?
Acum problema este de cine a încălcat legea tăcerii şi de ce a fost propulsat acum Mugur Isărescu în atenţia opiniei publice? Dacă „discuţia” recentă s-a făcut cu acordul lui Isărescu înseamnă că acesta îşi negociază funcţia de guvernator, dacă nu înseamnă că inspiră teamă. Şi într-o variantă şi în alta, Antonescu, Predoiu, Oprescu etc. sunt doar spectatori în lupta pentru Cotroceni!

One Comment on “Cine a încălcat legea tăcerii?”

Comments are closed.