Chinurile constituţionale ale românilor

Loading

Ne pregătim să avem în acest an o nouă Constituţie care, dacă ne luăm după simpatizanţii lui Traian Băsescu-a se citi odioasa Curte Constituţională-ne va face de râs în Europa. Adică în ţara cu cea mai democratică Constituţie din Europa la 1866 ar trebui să ţinem cont, în procesul de revizuire a celei contemporane, de rezultatele referendumului din 2009. Chiar Curtea Constituțională a stabilit cu unanimitate de voturi, prin Decizia nr.682 din 27 iunie 2012, că referendumul din 2009, la care românii au stabilit în proporție de peste 80% Parlament unicameral și maximum 300 de parlamentari, trebuie respectat întrucât e vorba de suveranitatea poporului. O suveranitate manipulată în stilul obişnuit de Cotroceni.
Ce pare democratic în ochii simpatizanţilor prezidenţiali este o aberaţie, politicianul cel mai nepopular din România având atunci alte scopuri decât binele României. Poate că ar trebui să facem acum un nou referendum în urma căruia să aflăm că în majoritate covârşitoare vrem un Parlament mai mic decât cel actual dar bicameral cum îl avem de la Cuza. Cine nu ştie, doar în perioada comunistă am avut unicameral şi nu cred că cineva normal la cap s-ar întoarce în acele vremuri. Ar fi interesant de ce Vasile Blaga şi Elena Udrea tac pe această temă, poate că s-ar fi aflat pe locurile extraparlamentare? Sau alegătorii lor de partid nu mai înghit gogoriţele băsiste?
Să sperăm că revizuirea Constituţiei nu se va termina cu un nou pact Ponta-Băsescu sau cu o sancţionare internaţională a României pe motiv că nu vrem să punem în aplicare aberaţiile prezidenţiale marca Monica Macovei. De fapt, ar fi încă o dovadă că România este doar o colonie a Vestului, de fapt “a celui mai mare politician european” după cum spune Crin Antonescu despre A. Merkel. Cei care acum lucrează sau măcar încearcă la modificarea Constituţiei să înţeleagă că fac asta pentru viitor şi nu pentru vanitatea cuiva. Tradiţia, democraţia şi bunul simţ ne îndeamnă la bicameralism!