Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Chec glazurat

Chec glazurat

Submitted by on 15 September 2009articol citit de 4,506 ori | No Comment
Dificultate: redusă | Timp: 45 min.

Dificultate: redusă | Timp: 45 min.

Ingrediente:
5 ouă;
10 linguri zahăr;
10 linguri făină;
10 linguri ulei;
praf de copt;
zahăr vanilat;
2 linguri cacao.

Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul, până se fac spumă, se adaugă uleiul şi făina amestecată cu praful de copt şi zahărul vanilat. Se unge forma de chec cu margarină şi se tapetează cu puţină făină, se toarnă jumătate din cantitatea de aluat. Cantitatea rămasă se omogenizează cu cacao şi se toarnă peste aluatul din tavă, şi se coace la foc mediu. Opţional, se pot presăra deasupra nuci, stafide sau rahat. Se prepară un sos de ciocolată şi după ce scoatem checul din cuptor se toarnă sosul peste.
Mentiuni: Se poate servi la ceai sau la cafea.

Comments are closed.