Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Cartofi ţărăneşti

Cartofi ţărăneşti

Submitted by on 5 May 2009articol citit de 11,241 ori | No Comment
Dificultate: redusă | Timp: 1 oră

Dificultate: redusă | Timp: 1 oră

Ingrediente:
500 gr. cartofi fierţi;
250 gr. costiţă;
2 cepe mari;
200 gr. brinză rasă;
6 ouă;
150 ml lapte;
sare, piper;

Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce fierb in coaja se taie felii subtiri. Costiţa se taie cuburi, iar ceapa se toacă mărunt. În puţin unt încins se căleşte ceapa şi costiţa până se înmoaie puţin. Se ia o forma yena care se unge cu unt sau ulei şi se pun straturi alternative de cartofi şi costiţă cu ceapă. Se presară brinză rasă, sare şi piper între straturi. Peste ultimul strat, care va fi de cartofi se toarnă laptele bătut cu ouale şi se adaugă branză. Se coace potrivit la foc potrivit timp de 30 de minute.
Mentiuni: Se poate servi fierbinte sau rece.

Comments are closed.