Campania globală pentru educaţie 2012

Loading

Săptămâna Globală de Educaţie  se va desfăşura în perioada 23 – 28 aprilie 2012 şi va avea ca temă “Îngrijirea şi educaţia pentru copilăria timpurie (0-8 ani) ”. La activităţile Campaniei pot participa copiii de orice vârste, alături de cadre didactice, părinţi, membri ai comunităţilor locale şi invitaţi din rândul autorităţilor publice, specialiştilor, mass media sau personalităţi publice.

Spaţiile verzi din jurul grădiniţei vor străluci de curăţenie
Spaţiile verzi din jurul grădiniţei vor străluci de curăţenie

Cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.1, au ales desfăşurarea unor activităţi interesante pentru copii, ţinând cont de nivelul lor de vârstă, de interesele şi aptitudinile preşcolarilor.
Acţiunile desfăşurate împreună cu copiii vor avea la bază prezentarea imaginii unei copilării timpurii ideale pe care ne-o dorim pentru copiii noştri, pentru surorile şi fraţii noştri mai mici sau pentru orice copil din orice colţ al lumii. Astfel, vom oglindi anii frumoşi ai copilăriei prin desene, picturi, jocuri în aer liber, concursuri sportive.
Ne-am planificat şi prezentarea unor programe artistice alături de elevii Liceului de Muzică şi Arte Plastice “Constantin  Brăiloiu” din Tg-Jiu ca urmare a încheierii unor parteneriate educaţionale cu cadrele didactice care îi îndrumă, desfăşurarea unor activităţi sportive în sala de sport a liceului.
Ideea de „incluziune” pe înţelesul celor mici va fi dezbătută prin prezentarea unor povestioare pe marginea cărora preşcolarii vor purta discuţii cu privire la necesitatea acceptării şi respectării persoanelor cu nevoi speciale.
De asemenea, vom desfăşura acţiuni de curăţire şi ecologizare a spaţiilor verzi din preajma grădiniţei, activităţi de plantare a unor copăcei în curtea unităţii noastre.
Spre finalul săptămânii am planificat o vizită la cabinetul medical, ocazie cu care doamna asistent medical ne va oferi câteva sfaturi utile privitoare la igiena personală şi a obiectelor din jurul nostru, dar şi la o nutriţie echilibrată.
Prof. Cristina Adriana Rădoi