Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Bulz

Bulz

Submitted by on 8 September 2009articol citit de 1,583 ori | No Comment

Ingrediente:
500 gr făină de mălai;
400 ml de apă;
1/4 pachet de unt;
200 gr de brânză de burduf;
Sare.

Mod de preparare: Pune apa la fiert cu puţină sare şi las-o să dea în clocot. Când clocoteşte, adaugă făina de mălai în ploaie, amestecând în continuu. Când mămăliga e gata, o laşi puţin să se răcească, ca să nu te opăreşti la mâini. Apoi udă-ţi mâinile şi ia câte o bucată de mămăligă, pe care o turteşti în palmă. În mijlocul fiecărei plăcinţele de mămăligă pune 1-2-3 (în funcţie de cât de mare e plăcinţica) cubuleţe de brânză de burduf şi puţin unt. Apoi închide plăcinţica, pentru a crea o minge de mămăligă plin cu brânză de burduf. Aşează bulzii într-o tavă stropită cu puţin ulei, pune câte puţin unt pe fiecare şi apoi presară telemea rasă. Dă tava la cuptor până când se rumeneşte bine telemeaua de pe bulz, cam 15-20 de minute, la foc mic, în cuptorul preîncălzit.
Mentiuni: Se pot asorta cu puţină smântână şi ardei iute.

Comments are closed.