Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Baclava

Baclava

Submitted by on 20 October 2009articol citit de 4,639 ori | No Comment
Dificultate: ridicata | Timp: 1 h 30 min

Dificultate: ridicata | Timp: 1 h 30 min

Ingrediente:
250–300 g foi de placinta;
150 g margarina;
250 g miez de nuca;
1 lingurita scortisoara;
200 g zahar;
120 g miere;
150 ml apa;
1 lingurita esenta de vanilie sau apa de flori;

Mod de preparare: Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina in masina de biscuiti, dupa care se amesteca cu scotisoara, se impart in 2 parti egale. Se incalzeste margarina. Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pana se termina prima treime de foi. Peste foi se pune jumatate din nucile macinate. Se aseaza peste nuci foile repetand operatia facuta cu prima treime. Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider 30-45 de minute. Se scoate tava din frigider si se trece la portionarea baclavalelor. Se taie dupa preferinta. Se da la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumeneste frumos. Intre timp se face siropul. Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert de adauga mierea, lasand compozitia sa dea din nou in fiert. Dupa ce a inceput din nou sa fiarba se adauga vanilia, eventual rom sau apa de flori.
Mentiuni: Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor, eventual, cu ajutorul unui mic polonic.Se servesc reci.

Comments are closed.