Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Ardei iuţi in oţet

Ardei iuţi in oţet

Submitted by on 1 September 2009articol citit de 4,921 ori | No Comment
Dificultate: medie | Timp: 1 h.

Dificultate: medie | Timp: 1 h.

Ingrediente:
70 g oţet;
1 lingură de  sare;
1 lingură de zahăr;
Piper;
Foi de dafin.
Ardei iuţi.

Mod de preparare: Se aleg ardeii, se spală, după care se taie rondele. Se pune oţetul amestecat cu sarea, zahărul, piperul şi foile de dafin împreună cu ardeii tăiaţi în borcan şi se completează cu apa. Se închide ermetic borcanul. Dupa ce se aşează în borcan se sterilizează în baie de abur, sau într-un vas cu apă, care are un prosop pus sub borcane, si se las ape foc. Compoziţia este pentru un borcan de 800 grame. În plus, ca să rămână tari, se pot pune câteva fâşii de hrean (valabil la orice murătură).
Mentiuni: Ardeiul iute murat se poate fi servit cu ciorbe, pui, peşte sau în salate.

Comments are closed.