Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Ardei copţi cu smântână

Ardei copţi cu smântână

Submitted by on 18 March 2009articol citit de 5,777 ori | No Comment
Dificultate: medie | Timp: 1 h

Dificultate: medie | Timp: 1 h

Ingrediente:
1,5 kg ardei capia;
500 g smântână;
2 linguri de făină;
100 g ulei;
sare după gust;
pătrunjel.

Mod de preparare: Ardeii se coc şi se curăţă de seminţe şi apoi de coajă. Se toacă felii subţiri şi se călesc la foc mic în ulei. Într-un bol se amestecă smântână cu făină până se obţine o pastă omogenă. Când ardeii sunt prăjiţi uşor se adaugă smântână preparată cu făina. Se amestecă pe foc mic şi când se încorporează cu ardeii se adaugă sare după gust. Când închidem focul adăugăm pătrunjel tocat mărunt. Se pot servi ca garnitură la friptura de pasăre sau simpli cu mămăliguţă.
Menţiuni: Reţeta se poate prepara şi cu ardei capia verzi, dar nu mai este atât de dulce.

Comments are closed.