8000000 de lei pentru şcolile din Târgu-Jiu

Loading

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru  a anunţat săptămâna trecută că suma care va fi alocată anul acesta pentru investiţii, dar şi pentru reparaţii în unităţile şcolare din oraş se ridică la valoarea de peste 8 milioane de lei. Primăria Târgu-Jiu a avut constant în ultimii ani asemenea alocări pentru unităţile de învăţământ, prioritatea lui 2013 fiind starea mobilierului şcolar.

Primarul Florin Cârciumaru a acordat o atenţie constantă şcolilor din Municipiu
Primarul Florin Cârciumaru a acordat o atenţie constantă şcolilor din Municipiu

Deşi suntem într-o perioadă când bugetele locale au multe necunoscute, Primăria Târgu-Jiu a anunţat prin vocea edilului şef că peste 8 000 000 de lei vor ajunge la şcoli, iar în paralel vor fi accesate şi alte programe pentru reparaţii şi investiţii în unităţile de învăţământ. Florin Cârciumaru a adăugat că cel mai important lucru îl reprezintă, în acest moment, schimbarea sau reabilitarea mobilierului din unităţile de învăţământ.
Într-o declaraţie acordată presei locale, Florin Cârciumaru a menţionat:”Se lucrează insistent la definitivarea bugetului pe 2013, încă nu ştim pe ce ne putem baza, în paralel cu finalizarea bugetului se lucrează la programul de investiţii, programul de lucrări de gospodărie comunală şi reparaţii şi programul de igienizări şi investiţii noi la unităţile şcolare. Am mers personal la foarte multe unităţi, ca pe baza discuţiilor cu directorii să cunoaştem problemele, să stabilim un program amănunţit şi să putem începe lucrările. Aproximativ 8 milioane de lei vom aloca pentru şcoli, am insistat să primim bani şi de la Guvern pe diferite programe pentru unităţile şcolare. Dacă anul trecut am avut probleme majore cu asigurarea căldurii, probleme legate de acoperiş sau probleme legate de grupurile sanitare, la ora actuală avem la anumite unităţi şcolare probleme cu mobilierul”.