4 ore de sport pe săptămână pentru elevi

 472 total views

Deși la acest moment nu se știe dacă în învățământul românesc se va aplica un nou plan cadru, ministrul Educației, Remus Pricopie, a anunțat că MEN  analizează posibilitatea introducerii a patru ore de sport în fiecare săptămână pentru elevi.
Propunerea ca elevii sa facă patru ore de sport săptămânal nu este deloc nouă, a aparținut inițial fostului ministru al Educației, Ecaterina Andronescu. Aceasta a încercat în mandatul din anul 2009 să treacă de la 2 la 4 ore la liceu la nivelul unei clase, condiția fiind ca profesorii de educație fizică să organizeze echipe pentru diverse sporturi. După cum se știe, o anumită bază materială există pentru transpunerea în fapte a acestei idei.
Profesorii de alte specialități nu văd cu ochi buni o asemenea idee, aplicarea Legii Educației Naționale  cu planuri cadru de 2o ore/săptămână la învățământul primar, 25 ore/săptămână la învățământ gimnazial și 30 ore/săptămână la liceu aducând discipline ca Fizica, Chimia, Biologia, Istoria, Geografia ș.a. la o singură oră pe săptămână.