„Studenţiada” la Tâgu-Jiu

Loading

În perioada 26 octombrie-1 noiembrie 2009, Uniunea Naţională a Studenţilor din România organizează o nouă ediţie a Festivalului Studenţesc „Studenţiada” în oraşele Bucureşti, Iaşi, Craiova, Timişoara, Arad, Oradea, Bacău, Constanţa, Reşiţa, Petroşani, Tg-Jiu, Galati şi Braşov. Partenerii din Gorj ai manifestării sunt Universitatea „Constantin Brâncuşi”, Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria Târgu-Jiu.

Studenţii din UCB vor participa în număr mare la manifestările Festivalului dedicat lor
Studenţii din UCB vor participa în număr mare la manifestările Festivalului dedicat lor

La nivel local, Festivalul Studenţesc Naţional „Studenţiada” este implementat de Liga Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi”, o asociaţie studenţească ale cărei scopuri includ dezvoltarea şi afirmarea profesională, evoluţia cunoaşterii şi cercetării în condiţiile respectării statului de drept şi a regulamentului de ordine interioară.

Anul creativităţii şi inovaţiei
Anul 2009  este declarat la nivel european  ca fiind „Anul creativităţii şi inovaţiei”.  Scopul  este acela de a promova o mai bună înţelegere a influenţei pe care o exercită cultura şi creativitatea, ca motor al invaţiei economice şi sociale. Anul European 2009 doreşte să reflecte importanţa creativităţii şi inovaţiei pentru dezvoltarea personală, socială şi economică, pentru a stimula educaţia şi cercetarea şi pentru a promova dezbaterile publice despre chestiunile conexe.
Anul acesta, festivalul se va desfăşura în 13 oraşe şi vizează peste 25 000 de participanţi. Studenţiada 2009 va avea în vedere rolul important pe care creativitatea şi inovaţia îl au în viaţa noastră de zi cu zi, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea noastră ca indivizi, cât şi ca societate. UNSR consideră că educaţia la nivel european are nevoie de un stimulent, iar de acest stimulent este responsabil fiecare stat UE în parte. Scopul manifestărilor este promovarea de demersuri creative şi inovatoare în randul studenţilor, în sectoare precum educaţia, cultura, mediu, sport şi antreprenoriat social. Temele din acest an sunt următoarele: Inteculturalitate ; Cultură; Educaţie nonformală; Voluntariat; Sănătate; Ecologie; Sport.
După cum spun organizatorii, tipul acesta de acţiuni vizează: Promovarea modelelor personale, autohtone care pot avea un rol semnificativ în dezvoltarea intelectuala a studentilor; Dezvoltarea capacitatilor intelectuale ale studentilor, a spiritului de echipa, a activitatilor specifice studentesti si asociative; Îmbunatatirea comunicarii cu institutiile de invatamant superior, institutii publice locale si centrale; Evidentierea identitatii europene in randul tinerilor studenti; Promovarea activitatilor pe care asociatiile de tineret le desfasoara si care au un efect benefic asupra mediului universitar national in particular si a societatii in general; Facilitarea integrarii studentilor boboci in mediul studentesc; Asigurarea unei vizibilității cât mai mari a evenimentelor din cadrul festivalului; Promovarea organizatorilor și a partenerilor ş.a.